Go to account settings
06 Dec 2023

5 tips voor een perfect geschilderd plafond

5 tips voor een perfect geschilderd plafond

Een plafond schilderen lijkt een lastige en tijdrovende klus. Maar met deze tips kun je je plafond in een handomdraai een frisse uitstraling geven. De impact van een netjes geschilderd plafond maakt een wereld van verschil, of je nu voor wit of voor kleur gaat. Zeker doen dus, vóór je aan de muren begint.

1    Maak je plafond goed schoon


Maak je plafond vóór je schildert grondig schoon. Doe dat bij voorkeur met water en een scheut ammoniak. Dat ontvet uitstekend en laat in tegenstelling tot andere detergenten geen sporen na.

2    Gebruik een primer


Breng na het schoonmaken een laag
Shade Wall Primer aan. Zelfs wanneer het plafond eerder al eens geschilderd werd, is starten met een primer een goed idee. Het is belangrijk dat het plafond na die laag primer goed gedekt is en dat er met andere woorden geen doorzichtige vlekken meer te zien zijn. Is dat niet helemaal het geval, dan kan je best een tweede laag Shade Wall Primer aanbrengen.

3    Werk af met extra matte verf


Als je onze voorbereidingstips hierboven goed hebt uitgevoerd, dan volstaat in principe één enkele afwerkingslaag. Hoe matter de verf, hoe minder foutjes of oneffenheden je ziet in het eindresultaat. Gebruik voor een plafond dus bij voorkeur een extra matte afwerkingsverf,
Shade Superior Wall Paint Ultra Matt bijvoorbeeld. Lees hieronder hoe je de verf best aanbrengt.

4    Werk in kleine stukken


Gebruik een borstel voor de randen van het plafond en een rol voor de rest. Werk in vlakken van zowat 1 meter bij 1 meter en gebruik genoeg verf. Laad je verfrol voor ieder vierkant twee keer goed vol met verf en breng twee parallelle strepen aan die je daarna dwars uitrolt om alles goed te verdelen. Als dat gebeurd is, rol je nog een laatste keer zachtjes uit in dezelfde richting. Het is belangrijk dat je in ieder vierkant op exact dezelfde manier te werk gaat voor een mooi egaal resultaat.

5    Werk nat-in-nat


De kunst van een vlekkeloos plafond zit hem ook in de snelheid waarmee je werkt. De verf van je eerste vierkant moet immers nog nat zijn wanneer je er met een stukje van je volgende vierkant over komt. Idem voor de randen van het plafond, die je met een borstel schildert. Die moeten nog nat zijn wanneer je er met de rol over komt. Nat-in-nat dus. Maak je vierkanten niet te groot en hou de vaart erin!

Let’s keep in touch!

Maak je geen zorgen, we zullen niet spammen

Your Cart — 0

You cart is currently empty

Inloggen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »