Go to account settings
10 Jan 2024

Verfcalculator: De juiste hoeveelheid verf berekenen

Verfcalculator: De juiste hoeveelheid verf berekenen

Wil je zeker weten hoeveel verf je nodig hebt voor je verfklus? Wil je voorkomen dat je te weinig of teveel verf koopt? Het berekenen van de juiste hoeveelheid verf is geen kunst, het hangt af van de oppervlakte die je gaat schilderen én van het rendement van je verf. Het rendement staat gelijk aan het aantal vierkante meters dat je met 1 liter verf kan schilderen. Haal die rekenmachine maar boven! 

Oppervlakte berekenen


De oppervlakte bereken je heel eenvoudig door de hoogte en breedte van wat je wil schilderen te vermenigvuldigen. Maar daar stopt het niet. Voor dat onberispelijke resultaat raden we twee lagen afwerkingsverf aan. En vergeet niet de oppervlakte van  ramen, deuren en andere no-go zones in je berekening mee te nemen.

Rendement: de ene verf is de andere niet


Het rendement van verf varieert. Met 1 liter primer bijvoorbeeld, doe je doorgaans wat minder vierkante meters dan met 1 liter lak. Je vindt informatie over het rendement in de technische details van ieder Shade-product. Maar voor een snelle inschatting, houd 10 m² per liter in gedachten. Dat is een handig gemiddelde dat je snel op weg helpt naar de perfecte hoeveelheid verf. 

Voorbeeld


Hierbij een voorbeeldje van hoe je de juiste hoeveel verf kan berekenen.

Let’s keep in touch!

Maak je geen zorgen, we zullen niet spammen

Your Cart — 0

You cart is currently empty

Inloggen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »