Go to account settings
06 Dec 2023

Een deur schilderen stap voor stap

Een deur schilderen stap voor stap

Het moeten niet altijd muren zijn die in een nieuw jasje worden gestoken. Deuren verdienen ook al eens een nieuw likje verf. Voor de kleur van je deuren kan je alvast alle kanten uit: van klassiek wit tot gedurfd contrasterend. Wil je nog een stapje verdergaan? Dan kan je de deuren schilderen in dezelfde kleur als je muren. Een elegant all-over effect staat gegarandeerd! Deuren verven is niet moeilijk en verschilt in principe niet zoveel van muren verven.

Dit boodschappenlijstje en stappenplan zetten je op weg!

 

Dit heb je nodig

  • Afplaktape
  • Emmer
  • Ammoniak
  • Vod
  • Schuurpapier
  • Verfborstel
  • Lakrol
  • Verfbakje
  • Primer : Shade Multi Primer
  • Lak : Shade Wood Paint Matt, Satin of Gloss


Stap 1 – Maak je deur schilderklaar


Haal de klink van je deur of plak zorgvuldig af. Giet een scheut ammoniak in een emmer water en maak je deur grondig schoon. Laat goed drogen. Schuur de deur daarna lichtjes op met schuurpapier en maak opnieuw schoon om het stof weg te halen.

Stap 2 – Breng de primer aan


Nieuwe deuren die nooit eerder een verflaag kregen, moeten altijd eerst behandeld worden met een grondlaag of primer. Op deuren in goede staat die al eens geschilderd werden, hoeft dat in principe niet, maar als je twijfelt kan het nooit kwaad om toch een laag primer aan te brengen.

Roer de primer goed op en giet hem in een verfbakje. Gebruik een borstel voor de randen en een lakrol met korte haren voor de rest. Doe eerst de zijkanten en dan de voor- en achterkant. Werk van boven naar beneden in drie of vier vlakken en gebruik genoeg verf. Laad je lakrol voor ieder vlak twee keer goed vol met verf en breng twee parallelle strepen aan die je dwars uitrolt. Als alles goed verdeeld is, rol je nog een laatste keer zachtjes uit in één richting. Ga over de hele deur op exact dezelfde manier tewerk. Laat 4 uur drogen.

Stap 3 – Breng de eindlagen aan


Schuur de deur opnieuw lichtjes op en haal het stof weg. De deur moet goed glad aanvoelen en dan is het over naar het leukste deel van je schilderklus: de afwerkingslagen! Die breng je op exact dezelfde manier aan als de primer. Je doet best twee lagen lak voor een mooi egaal en sterk eindresultaat. Laat  de eerste laag 4 uur laten drogen voor je aan de tweede laag begint.

Stap 4 – Verwijder de afplaktape


Heb je afplaktape aangebracht rond de klink en de scharnieren? Haal die dan voorzichtig weg wanneer de verf nog nat is. Klaar!

Let’s keep in touch!

Maak je geen zorgen, we zullen niet spammen

Your Cart — 0

You cart is currently empty

Inloggen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »