Go to account settings
12 Jan 2024

Muren schilderen stap voor stap

Muren schilderen stap voor stap

Er is echt niets beter dan de magie van een nieuwe kleur op je muren om een frisse wind door je woning te laten waaien. En als je het goed aanpakt is zo’n make-over niet eens zo moeilijk. Met ons handige boodschappenlijstje en eenvoudige stappenplan wordt jouw schilderavontuur een feest!

Dit heb je nodig

Stap 1 – Maak je muren schilderklaar


Weg met kaders, rekjes en spiegels! Schuif meubels aan de kant en bedek de grond met afdekzeil of oude lakens. Giet een scheut ammoniak in een emmer water en maak je muren grondig schoon. Laat ze vervolgens goed drogen. Als finishing touch breng je afplaktape aan op plinten en plafond. Afdekplaatjes van stopcontacten en schakelaars verwijder je best, maar lukt dat niet, dan kan je ook daar zorgvuldig afplaktape rond kleven.

Stap 2 – Breng de primer aan 


Muren die nooit eerder een verflaag kregen – nieuw pleisterwerk of nieuwe gipsplaten bijvoorbeeld – moeten altijd eerst behandeld worden met een grondlaag of primer. Ook op oude verflagen in slechte staat en donkere of felle kleuren kan je best een primer aanbrengen.

Roer de primer goed op en giet hem in een verfbakje. Gebruik een borstel voor de randen en een rol voor de rest. Werk in vlakken van zowat 1 meter bij 1 meter en gebruik genoeg verf. Laad je verfrol voor ieder vierkant twee keer goed vol met verf en breng twee parallelle strepen aan die je daarna dwars uitrolt om alles goed te verdelen. Als dat gebeurd is, rol je nog een laatste keer zachtjes uit in dezelfde richting. Ga over de hele muur op exact dezelfde manier tewerk. Laat 12 uur drogen.

Stap 3 – Breng de eindlagen aan


Het leukste deel van je verfklus kan beginnen! Roer de muurverf goed op, giet ze in een verfbakje en breng een eerste laag aan. Gebruik opnieuw een borstel voor de randen en een rol voor de rest. Werk ook nu weer in vlakken, gebruik genoeg verf en verdeel goed, op dezelfde manier als hierboven bij de primer.

Laat de eerste laag minstens 4 uur drogen en breng dan een tweede laag aan. De werkwijze is opnieuw helemaal dezelfde.

Stap 4 – Verwijder de afplaktape


Haal de afplaktape voorzichtig weg wanneer de verf nog nat is! Zet je spullen terug op hun plaats, schenk een glas wijn in of een kop koffie en bewonder het resultaat.
 

 

Let’s keep in touch!

Maak je geen zorgen, we zullen niet spammen

Your Cart — 0

You cart is currently empty

Inloggen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »