Go to account settings
11 Jan 2024

5 tips voor kleurvlakken met perfecte randen

5 tips voor kleurvlakken met perfecte randen

Zijn de voorbereidingen van je schilderproject bijna afgerond? Heb je alles netjes schoongemaakt en eventueel licht opgeschuurd? Dan is het tijd om de laatste stap van je voorbereiding te zetten: het aanbrengen van afplaktape. Of je nu stopcontacten, plinten of schakelaars wilt beschermen of strakke kleurvlakken wilt creëren, afplaktape is jouw partner in crime. Met deze vijf tips zijn jouw randen niet alleen recht, maar vlijmscherp. Let’s paint perfection!  

Investeer in kwalitatieve verfbenodigdheden 


Kwaliteit loont! Kies niet alleen voor hoogwaardige afplaktape, maar ook voor borstels en rollen in topkwaliteit. Wanneer je veel tijd hebt gestoken in de schilderwerken, wil je die inspanningen niet teniet doen. Ga dus voor duurzaam verfmateriaal.
 

Langere stroken tape = strakkere resultaten 


Gebruik lange stroken afplaktape om het aantal ‘verbindingen’ zo minimaal mogelijk te houden. Minder onderbrekingen betekenen mooiere randen. 
 

Plakken als een pro 


Zorg ervoor dat je afplaktape overal goed vastkleeft op de ondergrond, zodat er geen verf onder kan sijpelen. Werk mogelijke luchtbelletjes weg door met een vinger goed over de aangebrachte tape te wrijven.
 

Schilder slim 


Schilder zoveel mogelijk van de tape weg in plaats van ernaartoe. Zo vermijd je dat je tijdens het schilderen per ongeluk verf onder de tape duwt.

 

Timing is alles: verwijder de afplaktape wanneer de verf nog nat is


Wacht niet tot de verf droog is vooraleer je de afplaktape verwijdert. Het mooiste resultaat bekom je wanneer je de tape eraf haalt voor de verf droog is. Zo krijg je een vlekkeloos resultaat!

Let’s keep in touch!

Maak je geen zorgen, we zullen niet spammen

Your Cart — 0

You cart is currently empty

Inloggen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »