Go to account settings
14 Feb 2024

Kleuren combineren met de 60-30-10 regel

Kleuren combineren met de 60-30-10 regel

Wil je met kleur aan de slag maar toch een gebalanceerde en harmonieuze uitstraling in je interieur creëren? Dan is de 60-30-10 regel een slimme leidraad. Deze eenvoudige richtlijn verdeelt het kleurgebruik in de ruimte op een effectieve manier
 

60% - Dominante kleur:


De dominante kleur vormt de hoofdkleur van de ruimte en wordt meestal gebruikt voor grote oppervlakken zoals muren, vloeren of grote meubelstukken. Deze kleur legt de basis en zorgt voor harmonie in de ruimte.

30% - Secundaire kleur:


De secundaire kleur voegt diepte toe aan het interieur. Het is een subtielere kleur die wordt gebruikt voor accentmuren of vlakken, plafonds, meubels, gordijnen of tapijten .

10% - Accentkleur(en):


De accentkleur geeft de ruimte karakter en levendigheid. Deze pittige toevoeging kan worden bereikt met kleine meubelstukken, accessoires, kussens, kunstwerken of kleine details. Probeer het aantal accentkleuren te beperken tot maximaal twee om overweldiging te voorkomen.
 

Deze regel zorgt voor balans en samenhang in je interieur zonder overweldigend te zijn. Het helpt je ook bij het kiezen van een tweede en derde kleur, en hoewel je niet elke kamer exact volgens deze regel hoeft in te richten, dient het als een nuttige richtlijn om je te helpen bij het maken van kleurkeuzes.

Let’s keep in touch!

Maak je geen zorgen, we zullen niet spammen

Your Cart — 0

You cart is currently empty

Inloggen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »