Go to account settings
14 Feb 2024

Hoe het perfecte wit kiezen?

Hoe het perfecte wit kiezen?

Witte muren vormen vaak de veilige keuze, maar zelfs binnen de wereld van wit zijn er talloze opties om te overwegen. Niet alle witten zijn gelijk. Er zijn warme en koele tinten om uit te kiezen, afhankelijk van verschillende factoren zoals lichtinval en de sfeer die je wilt creëren. Een koel wit kan bijvoorbeeld een moderne, strakke uitstraling bieden, terwijl een warm wit eerder een knusse ambiance bevordert.

Warm of eerder koel wit?


De keuze van de tint wordt ook beïnvloed door andere elementen, zoals de kleur van het licht (zowel natuurlijk als kunstmatig) en zelfs de kleur van de vloer. Bij het kiezen van witte verf is het belangrijk op te merken dat het zelden spierwit is; er wordt vaak een vleugje zwart pigment of een ander kleurpigment toegevoegd om het wit warmer of koeler te maken.

Als algemene richtlijn past warm wit goed bij andere warme kleuren zoals rood, geel en roze, evenals warme metalen zoals goud, brons en koper. Aan de andere kant past koel wit beter bij koude kleuren zoals blauw en paars, en koude metalen zoals zilver.

De keuze is aan jou


Als verfmerk met een passie voor perfectie, biedt Shade drie prachtige wittinten aan die naadloos aansluiten bij verschillende voorkeuren en interieurstijlen.

  • "Moon" straalt een warm, zacht wit uit met een vleugje geel, waardoor het perfect samengaat met andere warme kleuren. Ideaal voor wie een knusse en uitnodigende sfeer wil creëren.
  • "Snow" biedt een fris en helder wit met koele ondertonen, waardoor het een uitstekende keuze is voor ruimtes die worden gedomineerd door koude kleuren. Deze tint zorgt voor een verkwikkend gevoel van lichtheid en ruimte.
  • "Pearl" onderscheidt zich door zijn warme gebroken wit met een subtiele roze gloed, waardoor een delicate en verfijnde uitstraling ontstaat. Deze tint voegt een vleugje elegantie toe aan elke ruimte en past perfect bij een scala aan kleurenpaletten.

Met deze zorgvuldig samengestelde wittinten biedt Shade een veelzijdige en stijlvolle oplossing voor elk interieurproject, waardoor elk oppervlak tot leven komt met tijdloze schoonheid en verfijning.

 

Let’s keep in touch!

Maak je geen zorgen, we zullen niet spammen

Your Cart — 0

You cart is currently empty

Inloggen

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »